Що нам відомо про гарбуз, крім того, що з нього готують кашу? Адже цей овоч, без перебільшення, є справжнім клондайком вітамінів. Гарбуз активно застосовується в кулінарії, народній медицині, косметології та дієтології. Серед усіх варіантів її застосування гарбузовий – простий і швидкий спосіб поправити здоров’я.
Розповідаємо, як вибрати гарбуз, щоб не розчаруватися смаком, і ділимося перевіреними рецептами натуральних змішаних соків.
Чим корисний гарбузовий сік
Гарбузовий сік – це безумовна користь для нашого організму. Вже лише яскравий зовнішній вигляд плода радує та піднімає настрій. Яскраво-жовтогарячий колір овочів говорить про те, що в його шкірці і м’якоті міститься багато каротиноїдів. Ці фітохімічні сполуки позитивно впливають на зір, покращують колір шкіри та використовуються для профілактики онкологічних захворювань.
У гарбузі присутні також аскорбінова кислота, вітаміни А, В, Е, К, РР, залізо, кальцій, магній, кремній, цинк, калій та фтор. Такий склад робить помаранчевий овоч дуже цінним для здоров’я. Гарбузовий сік має лікувальні властивості. Його регулярне вживання сприяє:
- зниження «поганого» холестерину;
- відновлення кишкової моторики та повноцінної роботи шлунка;
- нормалізації загального метаболізму;
- зміцнення судин і серцевого м’яза;
- очищення шкіри від вугрової висипки та слідів запалень;
- схуднення.
Фреш з гарбуза цілюще впливає на склад крові, виступає в ролі природного імуномодулятора та антиоксиданту, виводить зайву жовч, токсини та шлаки. Свіжовичавлений напій має легкий сечогінний ефект, що допомагає гіпертонікам знизити й стабілізувати артеріальний тиск. Крім цього, гарбузовий сік – джерело енергії й надійна простудних і вірусних захворювань.
Але при всій доведеній користі соку з гарбуза обмеження для його вживання все-таки є. Наприклад, пити гарбузовий сік при цукровому діабеті, гастриті, загостренні виразкової хвороби потрібно дуже обережно і лише під контролем лікаря. За перших ознак індивідуальної непереносності та алергії його відразу необхідно прибрати з меню.
There are no reviews yet.