Про користь соків

Про користь соків
Здоров'я починається з природи

Природа дає все необхідне для здоров'я, молодості та довголіття. Необхідно лише взяти це і зробити частиною свого повсякденного життя.
 

Здоров'я людей в усьому світі неухильно погіршується

За даними досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я, найбільш актуальними і небезпечними для сучасної людини є наступні захворювання:

Рак 21%

Серцево-судинні
захворювання 48%

Хронічні
респіраторні
захворювання 12%

Неінфекційні
захворювання 16%

Діабет 3%

Прогнозоване збільшення захворюваності на рак і смертності
14
млн
8
млн
22
млн
13
млн
Рівень захворюваності
Рівень смертності
(Міжнародний звіт захворювання на рак 2016 року)

Причини безлічі захворювань - у наших харчових звичках

Погіршення здоров'я пов'язано в першу чергу з харчовими звичками: надмірна кількість жирної їжі тваринного походження, фаст-фуди, дефіцит овочів та фруктів у щоденному раціоні, переїдання – ось головні причини онкологічних та інших захворювань органів травлення та серцево-судинної системи.

Змінивши свій раціон, ви зміните якість життя
Вживайте більше овочів і фруктів!
Добова норма - 7 порцій

UCL (University College London) протягом 8 років досліджував стан здоров'я та рівень смертності серед 70 000 досліджуваних, що регулярно вживали овочі та фрукти. Результати показали, що ризик захворювань та передчасної смерті серед тих, хто вживав щонайменше 560 г овочів і фруктів на день, був нижчим на 42% (25% онко- та 31% серцево-судинних захворювань).

*Oyebode O, Gordon-Dseagu V, Walker A, et al. J Epidemiol Community Health 2014; 68:856-862
42%
Ризик передчасної смерті
31%
Ризик розвитку серцево-судинних захворювань
25%
Ризик розвитку раку
Світові дослідження користі овочів і фруктів

Світові організації охорони здоров'я рекомендують збільшити кількість овочів і фруктів в раціоні, щоб знизити ризики: Хвороби Альцгеймера, Інсультів, Серцево-судинних захворювань, Ракових захворювань
 

Великобританія

Оксфордський університет
Щоденне споживання 150 г фруктів зменшує ризик серцево-судинних захворювань на 40%

Канада

Національний інститут раку
Споживання фруктів і овочів знижує ризик розвитку раку

Японія

університет Фукуоки
Споживання фруктів і овочів
знижує ризик виникнення
алергічних реакцій

Білий

Кверцетин [капуста]
Знижує тиск та захищає печінку

Жовтий

Бета-каротин [апельсин]
Сприяє здоров'ю шкіри і зміцнює імунітет

Фіолетовий

Антоціан [виноград]
Зміцнює серце та судини

Червоний

Лікопен [помідор]
Сприяє протипухлинному ефекту, зміцнює серце і судини

Зелений

Лютеїн [салат]
Захищає здоров'я очей, сприяє протизапальному ефекту

Всесвітній рух за здорове харчування

Усі знають, що фрукти та овочі корисні для здоров'я. Але від них немає жодної користі, якщо не вживати їх в щоденному раціоні. У багатьох країнах світу ось вже понад 30 років йдуть успішні кампанії, мета котрих – збільшити використання корисних овочів та фруктів у щоденному раціоні людей.

Корея
«Здоров'я сім'ї 365»
3 рази на день - 6 різноманітних фруктів та овочів п’яти кольорів

США
«5 чашок»
Від 5 до 9 порцій фруктів і овочів в день

Канада
«Фрукти і овочі - просто змішай!»
Додавайте фрукти і овочі до кожного прийому їжі - вдома, в школі, на роботі

Японія
«5 фруктів і овочів в день»
Розділіть 200 г фруктів і 350 г овочів на 5 прийомів їжі на день

Нова Зеландія
«5+ в день»
5 і більше порцій свіжих фруктів та овочів - запорука здоров'я і довголіття

Австралія
«2 + 5 порцій в день»
Австралійців заохочують вживати 2 порції фруктів та 5 порцій овочів на день

Користь овочів і фруктів

Фрукти та овочі багаті не лише на вітаміни. У них також містяться необхідні організму мінерали, фітонутрієнти, ензими та клітковина.

Фітонутрієнти

Є лише у фруктах та овочах, вони захищають від вірусів, бактерій та грибків.

Ензими

Живі ферменти, що перетворюють їжу на енергію.

Вітаміни

Необхідні для життєдіяльності, здорового росту та розвитку.
 

Мінерали

Відновлюють м'язи, піклуються про правильне функціонування організму.
 

Клітковина

Сприяє очищенню організму, виводить токсини.
 

Ензими

Живі ферменти, що перетворюють їжу на енергію. Ензими необхідні для усіх процесів життєдіяльності: вони покращують травлення, виводять з організму відходи, зміцнюють імунітет.

З віком кількість ензимів зменшується
Літнім людям вкрай важливо вживати фрукти та овочі, що насичують організм ензимами.
Тепло руйнує ензими
Ензими руйнуються при нагріванні понад 40°С, тому вони майже повністю відсутні у приготованих (термічно оброблених) овочах та фруктах.
Соки - найкращий спосіб отримати всю користь від овочів та фруктів

В одній склянці - денна норма овочів та фруктів. Не потрібно 5 раз на день відволікатися на їжу! Поєднайте компоненти на свій смак та приготуйте корисний сік, що легко засвоюється.

Чим більше поживних речовин – тим швидше процес травлення.
Клітковина полегшує очищення організму, втім у надмірній кількості перешкоджає засвоєнню поживних речовин. У соках клітковину частково усунуто, тож поживні речовини засвоюються у 4 рази швидше та у повному обсязі.